Kinderboekenmuziek.nl
lezen met muziek en beweging
Lekker zingen producties
nieuwe kinderliedjes
Gratis lesideeën en liedjes voor kleuters
Kinderboekenmuziek.nl gaat verder als 'Lekker zingen producties': www.lekkerzingenproducties.nl
U wordt binnen enkele seconden automatisch doorverwezen.

Download gratis lesideeën

Om een eerste indruk van het lesmateriaal te krijgen zijn er diverse gratis lesbrieven te downloaden. De liedjes bij deze lesbrieven zijn vaak zonder begeleiding ingezongen, in tegenstelling tot het actuele lesmateriaal. Sommige boeken bij de gratis lesbrieven zijn ook niet meer in de boekhandel verkrijgbaar. Vaak zijn de boeken nog wel in bibliotheken te vinden.

Anton kan toveren
Burgerbennie
Kleine Huppel wil niet opruimen
Omdat ik je zo lief vind
Slokkebrok de reuzenslang
Tien kleine heksjes
Witter dan het licht (Yep, en het wonder van kerst)
Mijn held
Nandi's kip
Bijna jarig
Elmer

Boekrecensies met gratis liedje

Ik bespreek de boeken als muziekjuf die heel veel met prentenboeken werkt, maar ook als moeder van een meisje (2005) en een jongen (2010). Bij elk boek heb ik een liedje geschreven:

  • 'Ikkes' van Wendie Brauckmann. Een prentenboek op rijm, dat gevoelens bespreekbaar maakt.
  • 'Gina en de rode vogel' van Linde ten Broek. Een mooi boek dat kinderen (en grote mensen) aan het nadenken zet en inspireert. Goed te gebruiken als inleiding bij het schrijven van een verhaal in groep 4 of 5.
  • 'Logeerbeer' van Annie van Gansewinkel en Elisah De Bruycker.. Geweldig om te lezen als je kleuter heimwee heeft, of in de klas als de logeerbeer een nachtje uit slapen gaat!
  • 'Cadeautje' van Anneke Scholtens en Len Munnik. Een leuk boek om in de kleuterklas te gebruiken en de kinderen daarna een cadeautje te laten knutselen van de gekste materialen.
  • 'Held op zolder' van Wilma Degeling en Helen van Vliet. Een mooie aanleiding om angsten van kleuters bespreekbaar te maken. Het is griezelig en stoer tegelijk.
  • 'Op reis met het meisje van de regenboog' van Krista van der Vegt en Edith Buenen. Een kleurrijk boekje voor peuters of kleuters waar veel emoties in voorkomen zoals verdrietig, blij, bang en dapper.
  • 'Persoonlijk prentenboek' van Annika Schepers, Anita Giskes en Monique Tetteroo. Een mooi boek met weetjes over verschillende dieren, waar je ook je eigen foto's in kunt voegen.
  • 'Aan tafel!; Kikker en de kleuren; Zwijntje heeft geen zin' van Wilma Degeling en illustrator Veronica Nahmias. Het zijn drie warme dierenboeken waarin Egel, Eekhoorn, Zwijntje, Vos, vijf Konijnen, Kikker en Mol de hoofdrol spelen.
  • 'Bengeltje heeft bananen in zijn oren' van Harriët Gargoskij. Herkenbare verhaaltjes over peuter en kleuterstreken

Verkoop jouw boek ook met een liedje!

Wil je als uitgever of auteur een nieuw boek promoten of heb je een boek in eigen beheer uitgegeven en kun je wel wat promotie gebruiken? Neem dan contact op voor een offerte. Bij het boek wordt tevens een leuk liedje met arrangement gemaakt. Het liedje kun je bijvoorbeeld gebruiken om je schoolbezoeken nog leuker te maken of om je website op te vrolijken! Bezoekers van deze website probeer ik met deze liedjes warm te maken voor je boek.

Gratis herfstverhaal met muziekles en taalles

Door Anita Humblet is een herfstverhaal voor kleuters geschreven. Het korte verhaal gaat over 'Kruisje', een kleine spin die voor het eerst alleen op pad gaat, en dan van alles beleeft. Bij het verhaal zijn ook taallessen geschreven. Kinderboekenmuziek heeft hierbij een muziekles met een liedje gemaakt. Download hier het verhaal van Kruisje, de taallessen, de muziekles en het liedje 'Kleine kriebelspin'.

Kinderboeken (468x60)

Delen op:

Algemene voorwaarden Kinderboekenmuziek.nl | K.v.K. 17222107 | Icons by Dryicons