Kinderboekenmuziek.nl
lezen met muziek en beweging
Home
Voorstellen
Visie
Gastenboek
Lesideeën
Boekrecensies met liedjes
Winkelwagen
Download bestelling
Contact
Boekrecensies met een liedje

Op deze pagina worden nieuwe prentenboeken besproken. Ik bespreek de boeken als muziekjuf die heel veel met prentenboeken werkt, maar ook als moeder van een meisje (2005) en een jongen (2010). Bij elk boek heb ik een liedje geschreven:

  • Ikkes van Wendie Brauckmann. Een prentenboek op rijm, dat gevoelens bespreekbaar maakt. Geschikt voor peuters en kleuters.
  • Logeerbeer van Annie van Gansewinkel en Elisah De Bruycker. Geweldig om te lezen als je kleuter heimwee heeft, of in de klas als de logeerbeer een nachtje uit slapen gaat!
  • Cadeautje van Anneke Scholtens en Len Munnik. Een leuk boek om in de kleuterklas te gebruiken en de kinderen daarna een cadeautje te laten knutselen van de gekste materialen.
  • Held op zolder van Wilma Degeling en Helen van Vliet. Een mooie aanleiding om angsten van kleuters bespreekbaar te maken. Het is griezelig en stoer tegelijk.
  • Op reis met het meisje van de regenboog van Krista van der Vegt en Edith Buenen. Een kleurrijk boekje voor peuters of kleuters waar veel emoties in voorkomen zoals verdrietig, blij, bang en dapper.
  • Eitjesdief van Mary Heylema en Kristina Ruell. Een kort, maar boeiend verhaal in korte duidelijke zinnen. Geschikt voor de beginnende lezer, met grappige kleurrijke plaatjes.
  • Persoonlijk prentenboek van Annika Schepers, Anita Giskes en Monique Tetteroo. Een mooi boek met weetjes over verschillende dieren, waar je ook je eigen foto's in kunt voegen.
  • 'Aan tafel!', 'Kikker en de kleuren' en 'Zwijntje heeft geen zin' van Wilma Degeling en illustrator Veronica Nahmias. Het zijn drie warme dierenboeken waarin Egel, Eekhoorn, Zwijntje, Vos, vijf Konijnen, Kikker en Mol de hoofdrol spelen.
  • 'Gina en de rode vogel' van Linde ten Broek. Een mooi boek dat kinderen (en grote mensen) aan het nadenken zet en inspireert. Goed te gebruiken als inleiding bij het schrijven van een verhaal in groep 4 of 5.

Verkoop jouw boek ook met een liedje!

Wil je als uitgever of auteur een nieuw boek promoten of heb je een boek in eigen beheer uitgegeven en kun je wel wat promotie gebruiken? Neem dan contact op voor een offerte. Bij het boek wordt tevens een leuk liedje met arrangement gemaakt. Het liedje kun je bijvoorbeeld gebruiken om je schoolbezoeken nog leuker te maken of om je website op te vrolijken! Bezoekers van deze website probeer ik met deze liedjes warm te maken voor je boek.

 

Wat anderen hebben besteld: